Rituele Klankbegeleiding

In de palliatieve zorg is met aandacht aanwezig zijn een belangrijk onderdeel in het proces rondom de laatste levensfase. Met klank en stem kan het stervensproces op zachte en subtiele wijze worden ondersteund. Door met aandacht in het moment aanwezig te zijn ontstaat ontspanning en rust.

Er kan dan aanvaarding en acceptatie van het overgaan zijn.

Ik verzorg ook een klankritueel in de afscheidsdienst. In goed overleg met de nabestaanden wordt invulling gegeven aan het ritueel.

Voor de nabestaanden bied ik bijeenkomsten aan waarin alle ruimte is om samen te delen, te beleven en te verwerken.
Klank en ritueel ondersteunen dit proces.

Respect, rust en ruimte

In september 2012 is onze moeder overleden.  Zij was een geestelijk rijk en spiritueel mens en geloofde dat er voor haar, na het aardse, nog een ander mooi leven was weggelegd waar alles waar zij in geloofde samen zou komen. Vanuit die gedachte wilden wij als kinderen graag invulling geven aan haar afscheid.  Onze moeder bezat een klankschaal en wij vonden de klanken daarvan zo bijzonder en zo goed passen bij ons gevoel, dat wij op zoek zijn gegaan naar een klankwerker. Via Soundfulness zijn wij in contact gekomen met Resi. Samen met Resi hebben we invulling kunnen geven aan de afscheidsdienst.

Tijdens  het eerste gesprek met Resi ontstond er al gauw een vertrouwd gevoel.  Resi is een heel bescheiden en invoelend mens en heeft ons alle rust en ruimte gegeven om te vertellen wat onze moeder voor ons betekent en waar zij in geloofde. Tijdens het gesprek leek er een geestelijke band te ontstaan tussen haar en onze moeder. We hadden al gauw het idee dat Resi met het klankwerk een heel waardevolle bijdrage zou kunnen leveren.

Zij heeft dit gedaan met veel respect en bescheidenheid, op een heel eigen en intuïtieve manier, met ziels-tonen en verschillende instrumenten, zoals de drum, de klankschaal en de chanti. Mede door het klankwerk van Resi  ontstond er tijdens het afscheid een sfeer van rust, sereniteit, harmonie en ruimte om te herinneren en te herdenken. Heel waardevol!

Wij denken met heel veel warmte terug aan het afscheid van onze moeder. Zo mooi en bijzonder, mede door de bijdrage van Resi.  Wij zijn dan ook erg dankbaar dat zij dit voor onze moeder en voor ons heeft willen doen.

Neem voor meer informatie contact op via E-mail, het contactformulier of  via 06 15149885