Klankactiviteiten

In de gezondheidszorg kan aan cliënten in diverse doelgroepen ondersteuning worden gegeven door het geven van klankontspanningen, klankmassages en klankbegeleidingen.

De trillingen van de klanken brengen ontspanning teweeg wat vaak zichtbaar is in een ontkramping, een diepe zucht, een subtiel contact, beter slapen, beter eten, minder medicijngebruik,  minder agressie of opwinding.

Of de doelgroep nu dementerenden, verstandelijk en/of lichamelijk beperkten, autisten, blinde of dove mensen zijn,
altijd kan met klank en stem een positieve impuls worden gegeven.

De reacties zijn vaak op een heel subtiel niveau merkbaar.

De klank activiteiten kunnen zowel individueel als in groepen worden aangeboden.

 

Ik heb gewerkt met verstandelijk  en/of lichamelijk beperkten, dementerenden,  autisten,  in diverse zorginstellingen, o.a. in Amarant ,  Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen en Jan de Witkliniek.

Rustgevend

Samen met een groep mensen die een verstandelijke beperking hebben woonde ik een klank workshop van Resi van de Klundert bij.
Het eerste geluid was van een grote klankschaal die ook bij mij veel emoties opriep. Het vreemde aan deze klank was dat deze bestond uit verschillende klanken die verschillende emoties opriepen. Bij een ieder van de aanwezige was de ervaring anders.
In de daarop volgende anderhalf uur heeft Resi  met een aantal klank instrumenten iedereen persoonlijk aandacht gegeven en wederom werd dat door iedereen anders ervaren. De sessie werd besloten met een klank “concert”.
Sommige deelnemers konden precies aangeven waar ze welk geluid ervaren/gevoeld hadden, buik hoofd, borst.
Bij aanvang van de sessie was de stemming druk. Mensen waren nieuwsgierig hadden een heleboel vragen en sommigen vonden het eng. De sessie is door mij als rustgevend ervaren en heeft een stuk bezinning gegeven. Ook anderen voelden dit en er werd afgesloten met het delen van belevingen.
Wat mijzelf betreft een bijzondere ervaring.
Een Begeleider

Neem voor meer informatie contact op via E-mail, het contactformulier of  via 06 15149885