Introductie Klankschalen

SONY DSCIn deze workshop maak je kennis met het maakproces, de werking en gebruik
van klankschalen.
Je wordt uitgenodigd om zelf de klankschalen te onderzoeken en te ervaren.
In de workshop gaat ontspanning en ervaren hand in hand.

Je ontdekt de mogelijkheden van klankschalen en je leert technieken om de klankschalen te bespelen.
Natuurlijk is er ruimte om de ervaringen te delen.
De workshop wordt afgesloten met een korte klankontspanning om de werking van klanken en de invloed op het lichaam en emoties te ondervinden.

 

De workshop wordt individueel aangeboden.
Ook is de workshop in groepen mogelijk mits er op de locatie
voldoende klankschalen aanwezig zijn.
Na afloop is het dan vaak mogelijk om Klankschalen te kopen.
Kijk op de agenda.

De workshop kan ook als Maatwerk workshop worden gegeven bij u op locatie.
Regelmatig heb ik deze workshop bijvoorbeeld gegeven in een aantal Wereldwinkels.
Na afloop van de Maatwerk workshop hebben de medewerkers de nodige basiskennis om de klant advies te kunnen geven over klankschalen

 

Doen !

Inmiddels heb ik meerdere klankconcerten / klankschaal presentaties van Resi meegemaakt. Resi is iemand die heel helder uitleg geeft en haar gevoel in de uitvoering legt. Ze neemt me mee daarin en ik dompel me onder. Een klankconcert ontspant me volledig, een half uur lijken nog geen 5 minuten, besef van tijd is weg. Tevens is haar kennis van de materie zeer gedegen en diepgaand. Als je de kans krijgt een evenement van Resi bij te wonen, doen!

Rianne Schoenmakers

Maatwerk Klankschalenworkshop Wereldwinkel Tiel

Klankschalenworkshop Wereldwinkel Tiel brengt veel teweeg  

Voor het jaarlijkse uitje in Tiel  is een klankschalenworkshop georganiseerd die iedereen in beweging brengt.

Wat is een klankschalenworkshop nu eigenlijk?

Resi van de Klundert, gecertificeerd Soundfulness klankwerker, vertelde in haar inleiding wat de oorsprong is van de klankschaal, de verschillen in grootte, klank; hoe ze in te zetten bij klankbehandelingen in gezondheidszorg, coaching en natuurlijk de harmoniserende en rustgevende werking die hiervan uit kan gaan.

Ter illustratie en voor de praktijkoefeningen heeft Resi een groot aantal klankschalen meegebracht plus de kloppers die je erbij gebruikt. Iedere klankschaal heeft een andere klopper nodig dus die zijn van groot tot heel klein aanwezig. Voor de eerste oefening komt Resi zelf langs met een grote klankschaal. Ze slaat hem aan en brengt hem dan voorzichtig richting jou. En wat je dan voelt !!! De reacties bij de ruim 25 aanwezigen zijn heel verschillend, een aantal voelen beweging in buik en maag, anderen komen geheel tot rust en er zijn er ook die er heel onrustig van worden.

Daarna is het de beurt aan iedereen om zelf aan de slag te gaan met de verschillende klankschalen, ook machinaal gedraaide exemplaren zijn aanwezig. Vol enthousiasme zoeken mensen een klankschaal en een klopper die erbij past, geweldig gezicht. Sommigen vinden echt de klankschaal die bij hen past. Resi legt uit: “vaak is er een specifieke klankschaal die echt bij jou hoort, waar je je het beste bij voelt.”

Sommige deelnemers zetten zelfs een klankschaal op hun hoofd en ervaren op die manier de ontspannende en rustgevende werking!!

Resi sluit uiteindelijk de workshop af met een soort ‘cooling down’. Tijdens de workshop heb je namelijk zoveel klanken gehoord en gaat er zoveel letterlijk ‘door je lichaam’ heen dat het goed lijf en leden weer leeg te maken. Iedereen sluit de ogen en in 5 à 10 minuten gebruikt Resi allerlei instrumenten/materialen met windgeluiden, belletjes, stemklanken die er gezamenlijk voor zorgen dat je weer met beide benen op de grond komt te staan!

Zie de agenda voor geplande workshops Introductie Klankschalen.

Neem voor meer informatie contact op via E-mail, het contactformulier of  via 06 15149885

Activiteit Kosten (incl. BTW) Tijdsduur
Workshop Introductie Klankschalen Zie bij de activiteit op de agenda 1 ½ uur
Maatwerk Workshop Introductie Klankschalen In overleg 1 ½ uur